ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

10ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

10ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 10ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας στα Χανιά. Ευχαριστίες σε όλους τους τοπικούς φορείς που στήριξαν το Σχολείο.

Το Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας επιστρέψε στα Χανιά, για μια ακόμα χρονιά, από τις 22 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2022. Αποτελεί δράση του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Δήμου Αποκορώνου και του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στόχος του είναι να προάγει την περιβαλλοντική παιδεία και ν’ αναδείξει τον ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην διαμόρφωση της.

Το Θερινό Σχολείο φιλοξενήθηκε στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και επικεντρώθηκε σε μεθόδους βιωματικής μάθησης μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές, ασκήσεις υπαίθρου και ημερίδες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Φέτος, οι θεματικές του εστίασαν στην κοινωνική κυκλική οικονομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Απευθύνθηκε σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί στον δημοσιογραφικό κλάδο. Στο πλαίσιο του σχολείου σπουδαστές και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις, συμβάλλοντας στην κατανόηση και βελτίωση του τοπίου του περιβαλλοντικού ρεπορτάζ.