ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Πέμπτη 02 Μαρτίου 2017
Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακές Πολιτικές για το Ανθρώπινο Κεφάλαιο και την Ανάπτυξη»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακές Πολιτικές για το Ανθρώπινο Κεφάλαιο και την Ανάπτυξη»

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017, 11:30 – 21:00

Στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα

[Πρόγραμμα: https://www.docdroid.net/atFN7R9/forum.pdf.html]

 

Τo ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ, ένα ευρύ δίκτυο δημόσιου προβληματισμού και διαλόγου για τις ψηφιακές εξελίξεις στη χώρας μας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακές Πολιτικές για το Ανθρώπινο Κεφάλαιο και την Ανάπτυξη», υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με κύριο σκοπό τη δημόσια συζήτηση των στόχων, των περιεχομένων, των δράσεων και των εργαλείων της ψηφιακής πολιτικής σε όλους τους τομείς της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν οι σχέσεις μεταξύ ψηφιακής καινοτομίας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και δημοκρατίας, αλλά και μεταξύ Δημόσιων Αρχών και ιδιωτικού τομέα. Διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων και της πολιτικής θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να επικοινωνηθούν προς πάσα κατεύθυνση και κάθε «ευήκοον ους». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, την Ακαδημία Ψηφιακού Πολίτη, την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο, την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το Κέντρο Ψυχο-Κοινωνιολογικής Έρευνας της Διακυβέρνησης των Δυνητικών Κοινοτήτων (Ερευνητικό Κέντρο ΩΜΕΓΑ, Πάντειο Πανεπιστήμιο), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών (Τμήμα ΕΜΜΕ, ΕΚΠΑ), υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η ημερίδα διαιρείται σε έξι θεματικές ενότητες:
• Ψηφιακή εκπαίδευση, με ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία που βασίζεται σε παιχνίδια σοβαρού σκοπού (serious games).
• Ψηφιακή υγεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποβοηθούμενη διαβίωση (assisted living) υπερηλίκων & χρονίως πασχόντων.
• Ψηφιακή δημοκρατία, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ανοικτή/ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιες βάσεις δεδομένων.
• Ψηφιακός εθισμός, με ιδιαίτερη έμφαση στα κάθε λογής και είδους ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.
• Ψηφιακό δίκαιο, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας προσωπικού απορρήτου κλπ.
• Ψηφιακά ΜΜΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στα χαρακτηριστικά και τη δυναμική του αναδυόμενου μιντιακού τοπίου.

[Πρόγραμμα: https://www.docdroid.net/atFN7R9/forum.pdf.html]

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ημερίδα και για βεβαιώσεις παρακολούθησης μπορούν να αποσταλούν στο email sinthesis.eu@gmail.com.