ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

9ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019
9ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία

17 Ιουλίου – 26 Ιουλίου 2020

Χανιά Κρήτης

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν το 9ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία (9th Summer School in Environmental Journalism). Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (φορέας υποδοχής) στα Χανιά της Κρήτης, από 17 έως 26 Ιουλίου 2020.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής θα αναπτυχθούν με στόχο την παραγωγή και έκδοση περιβαλλοντικού εντύπου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 35 άτομα.

Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί επιστήμονες.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και στο www.rpi.gr. Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα. Το συνολικό κόστος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (10 ημέρες) είναι το ποσό των €350. Το εν λόγω ποσό πρέπει να καταβληθεί στον φορέα υποδοχής για α) τα έξοδα διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο β)πρωινό γ) διαλείμματα καφέ.

Καλύπτονται επίσης δωρεάν μεσημεριανό, ορισμένα βραδινά γεύματα και το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών.

Οι επιλεχθέντες για το Θερινό Σχολείο θα πρέπει να προκαταβάλλουν το ποσό των €150 στον φορέα υποδοχής έως την 31η Ιανουαρίου 2020. Το υπόλοιπο ποσό των €200 με την άφιξη τους.

Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι: α)βαθμός πτυχίου, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία και β) δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές.

Ημερομηνία λήξης της Α πρόσκλησης υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, είναι η 15η Δεκεμβρίου 2019, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.

Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες 2020summerschool.journalism@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310 992068 κάθε Τρίτη 14.30-15.30.